Ochtendrituelen voor krachtige sales!

1. Sta vroeg op, if you snooze you lose

Vroeg opstaan is gezond, dat is inmiddels bewezen aangetoond. Daarnaast wil je als sales toch vooraan staan bij de start?
Hup, zet die wakker dan lekker vroeg! Zo bouw je namelijk de voorsprong op die jou als eerste doet laten finishen. Terwijl de concurrentie nog op één oor ligt, heb jij je al optimaal voorbereid om gefocust en bewust de dag te beginnen.

2. Installeer elke ochtend jouw sales mindset!

Licht denken & positief denken
Sales mensen zijn vaak creatief en stellen vaak hoge eisen aan zichzelf. Soms kun je daarin totaal verdwalen in complexe gedachten. Herkenbaar?

Sales kan een onzeker vak zijn, je hebt vaker geen controle dan wel. Om controle te winnen, zijn wij snel geneigd in allerlei scenario’s te denken. Maar heeft dit altijd zin? Tuurlijk moet je voorbereid zijn op verschillende scenario’s. Maar eindeloos malen over hoe de toekomst zich gaat ontvouwen, heeft geen zin. Niemand weet wat de ‘echte’ realiteit is. Realiteit is subjectief, iedereen heeft gelijk. Ga uit van positieve uitkomsten en de zaken waar jij invloed op kan hebben, dan trek je positiviteit aan. Door positief en licht te denken, kun je meer aan en is er meer ruimte om kansen te zien en daarmee te grijpen. Wees hier, in het hier en nu.

Perfectie bestaat niet
Perfectionisme is een strijd tegen de realiteit. En weet je wat leuk is, de realiteit zal het altijd van je winnen. Dus wat is het punt? Perfectionistisch zijn maakt je leven moeilijk. Als je meer wil bereiken dan streef je geen perfecte resultaten na, maar optimale resultaten. Blijf dus niet eindeloos dobben over die offerte, besef dat je perfectionistisme met je aan de haal gaat en druk op die verzendknop!

Sales Mindset
Installeer elke dag jouw sales mindset! Neem ze kort door in de ochtend en neem ze mee in jouw dag! Analyseer na verloop van tijd wat het doet voor jouw resultaten. Maak het meetbaar, zie je het verschil? Hieronder vind je ze:

  1. Wees proactief, ondernemend en zelf startend.
  2. Eat the frog, start met de lastigste klus van de dag.
  3. Stel doelen voor de lange en korte termijn, stel prioriteiten aan het begin van de dag.
  4. Laat je ego thuis! Denk vanuit klantbelang en nederigheid
  5. ‘Hope is no strategy’! Maak je zelf niet afhankelijk van pech of ongeluk. Denk vooruit, ben in de lead.
  6. Be hungry and be a challenger; bezit de neiging om klanten binnen te behalen en uit te dagen.
  7. Heb lef en toen moed. Wees bereid buiten jouw comfortzone te treden en zet jouw unieke persoonlijkheid in.
  8. Installeer een sterke drive, houd je zelfdiscipline strikt in de gaten en verkies ‘delay of gratification’.
  9. Sta open voor zelfreflectie en zelfontwikkeling; sta open voor feedback van collega’s en klanten.
  10. Sta open voor andere zienswijzen.

3. Sporten

Beweeg!
Beweeg voordat je begint met de werkdag. Een half uurtje sporten zorgt ervoor dat je de rest van de dag barst van de energie. Ook mooi meegenomen is dat je de eerste overwinning van de dag te pakken hebt. Je voedt hiermee direct je winnaarsmentaliteit en de endorfine-boost zorgt ervoor dat je weer fris tegen zaken aan kunt kijken.

Deel insight