Wat zijn jouw USP’s?

Help! Ik word gehunt!

Een herkenbare situatie; je wordt op LinkedIn benaderd door een recruiter/headhunter/hiring manager met de vraag of de huidige baan je bevalt en of je voor een nieuwe functie openstaat. Dagelijks worden er duizenden berichtjes via LinkedIn verstuurd om talent te triggeren, dus de kans is groot dat jij ook zo’n berichtje ontvangt.

Wat is nu een passend (en sterk) antwoord op dit soort verzoeken/berichten?

Wat nu?

Over het algemeen ontvang je standaard berichten. Formats, het ene bericht is kort en bondig en de ander stuurt een lap tekst inclusief de geschiedenis en jaarcijfers. Linksom of rechtsom, er wordt er wel interesse in je getoond, dus dat compliment heb je al te pakken. Met dat compliment in de zak is het nu zaak om te laten zien uit wat voor hout je bent gesneden!

Kaats niet direct de bal terug met de vraag ‘Wat voor vacature heb je?’ of ´ik sta altijd open voor wat nieuws, vertel me wat meer’, want hiermee geef jij jezelf niet de kans om jezelf nader voor te stellen. Ze hebben alleen jouw profiel gezien, maar ze weten nog niet wie de persoon achter dit profiel is!

Kandidaat-gedreven markt

Het is algemeen bekend dat de huidige arbeidsmarkt een ontzettend kandidaat-gedreven markt is. De vraag ‘waarom moeten we jou aannemen?’ is allang verleden tijd. Bedrijven richten tegenwoordig hun ‘werken-bij-website’ beter in dan ooit te voren om talent aan te trekken dus laten we de ‘LinkedIn Approach’ ook omdraaien.

Je wordt benaderd door een recruiter met de vraag hoe je momenteel in de wedstrijd zit en of je wellicht openstaat voor een nieuwe uitdaging, in feite wordt er nu aan je gevraagd om je huidige functie te overzien;

Hoe gaat het momenteel? Wat doe ik nu? Bij wat voor type organisatie werk ik? Wat vind ik van de werksfeer? Waar word ik vrolijk van? Waar ben ik goed in? Wat heb ik hier voor elkaar gekregen? Wat gebeurt er in de branche waarin ik opereer? Wat wil ik nog leren? Wat mis ik nu? Welke voorwaarden zijn voor mij belangrijk?

DEFINE your Unique Selling Point

Met bovenstaande vragen kan je een goed beeld schetsen van de huidige stand van zaken, echter geeft dit een globaal beeld van wie je bent en wat je kan. Als je nou ook nog eens kon vertellen wat je USP’s zijn, kan je de recruiter een compleet beeld geven en van een helder onderbouwde reactie voorzien, dus bedenk eens wat het antwoord kan zijn op deze vragen;

• Waar ben ik goed in?
• Wat onderscheidt mij ten opzichte van collega’s?
• Wat maakt mij uniek?
• Waar ben ik trots op?
• Binnen wat voor type organisatie kom ik het beste tot mijn recht?

Zet de antwoorden op bovenstaande vragen uiteen in een beknopte reactie, zo laat je zien dat jij ook de tijd en moeite hebt genomen. Of je nou wel of niet ingaat op het verzoek, of je nu wel of niet openstaat voor een nieuwe uitdaging, dit is wie jij bent! Op deze manier breid je ook je netwerk uit met waardevolle contacten. Stel dat je nu wel goed op je plek zit, wie garandeert je dat dit zo blijft? Dan is het altijd prettig om een aantal contacten te hebben die wellicht deuren voor je kunnen (her)openen.

Wees authentiek!

Je beschikt over zelfreflectie en je licht toe waar jouw expertise ligt. Dit is wie jij bent en dit is wat jij nu kan bieden. Je beredeneert vanuit je eigen kracht, je weet waar jouw toegevoegde waarde ligt en je bent authentiek!

Wat zijn jouw USP’s?

DEFINE Recruitment gaat graag het gesprek met je aan en denkt graag met je mee!

Deel insight